Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu

Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się znaczącą ilość warzyw. Warzywa to bardzo bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na ubytki białka oraz wapnia, których człowiek też pożąda, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj błonnik z ananasem + cla. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego trzeba popijać dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Produkty zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to przeważnie 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Prócz tego bogata jest w błonnik, który ma ogromne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
źródło: http://polishseo.com.pl, polishseo.pl, http://www.componentsource.com.pl, http://es8000.pl

Pozostałe artykuły: